Kunnat ja alue

Visit Eura

Eura on runsaan 12.000 asukkaan kunta eteläisessä Satakunnassa. Eura on esihistorialtaan yksi Suomen merkittävimmistä kunnista. Poikkeuksellisen runsaat, erityisesti rautakautiset löydöt tekevät kuntaa tunnetuksi ympäri maailmaa. Matkailijalle on tarjolla monia tapoja tutustua alueen pitkään historiaan, tutustu tarjontaan täällä.

Myös Euran teollinen historia on poikkeuksellinen: Kauttualle perustettiin rautaruukki jo vuonna 1689. Antti Ahlström osti rautatehtaan vuonna 1873 ja käynnisti sahan, sittemmin raudanjalostus on vaihtunut paperin ja pakkausten valmistamiseen. Nykyään Kauttuan Ruukinpuistossa voi tutustua Kauttuan teolliseen perintöön ja kulttuuriympäristöön, mm. Alvar Aallon suunnittelemiin asuntoihin ja sauna- ja pesularakennukseen.

Osoite visiteura.fi ohjaa myös tälle sivustolle.

Visit Säkylä

Säkylä on runsaan 7000 asukkaan kunta Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajalla. Matkailijaa alueella odottaa mm. Säkylän Pyhäjärvi, joka on valittu sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen maakuntajärveksi. Pyhäjärven rannat huuhtovat Säkylän, Euran sekä Pöytyän Yläneen rantoja.

Säkylän Köyliön alueelta tunnetaan yksi Suomen tunnetuimmista legendoista, Lallin legenda.

Osoite visitsakyla.fi ohjaa myös tälle sivustolle.

Visit Yläne

Pöytyän Yläne sijaitsee sijaitsee Pyhäjärven eteläpäädyssä Varsinais-Suomen puolella. Turku Touring Oy on koko maakunnan kattava alueellinen matkailun markkinointi- ja myyntiorganisaatio, jonka matkailuinfo palvelee muutamia poikkeuksia lukuunottamatta vuoden jokaisena päivänä.