Kalastus Koskeljärvellä

Euran Honkilahdella sijaitseva Koskeljärvi on matala, erämainen ja kalaisa järvi.

Yleistietoa

Koskeljärvi sijaitsee Lapinjoen vesistöalueen latvaosissa Pyhäjärven länsipuolella. Järven pinta-ala on noin seitsemän neliökilometriä, sen suurin syvyys on noin kolme metriä ja keskisyvyys noin metrin luokkaa. Koskeljärvi on kosteikkomainen arvokas lintuvesi.

Kalastus

Koskeljärvi soveltuu kalastukseen. Järven kalasto on varsin niukka, sillä lajisto koostuu koekalastusten perusteella vain särjestä, ahvenesta, hauesta, lahnasta, ruutanasta ja kiiskestä. Kalastus Koskeljärvellä onnistuu parhaiten soutuveneestä, kalastuskajakista tai kelluntarenkaasta, sillä rantavedet ovat erittäin matalat ympäri järven. Talvella Koskeljärvi on mielenkiintoinen kohde pilkkimiseen. Järven kiinnostavuutta lisää alueen hyvät taukorakenteet, kuten monipuoliset laavut.

Taukopaikkoja järvellä

Koskeljärven rantamilla on kattavasti taukopaikkoja. Laavut löytyvät Härkluomasta, Pyhäniemestä, Latosaaresta ja Isoluodosta.

Rajoituksia

Koskeljärvellä saa käyttää maksimissaan viiden hevosvoiman tehoista moottoria, ja moottoriveneellä ajo Koskeljärvellä on kielletty öisin klo 22.00–06.00. Liikkumista on rajoitettu Latosaaren eteläpuoleisella Suomenperänjärven alueella 1.4.–30.11. välisenä aikana linnuston suojelemiseksi.