Kalastus Köyliönjärvellä

Köyliönjärvi sijaitsee Pyhäjärviseudun itäpuoliskolla Säkylän Köyliössä. Köyliönjärvi soveltuu monenlaiseen kalastukseen.

Yleistietoa

Köyliönjärvi on noin kymmenen kilometrin pituinen ja leveimmillään noin kaksi kilometriä leveä järvi. Sen pinta-ala on noin 12,5 neliökilometriä. Järvi on matala, sillä sen suurin syvyys on noin 13 metriä ja keskisyvyys noin kolme metriä. Köyliönjärvi on järveen päätyvästä ravinnekuormituksesta johtuen rehevöitynyt. Järven vesi on tavanomaisesti sameaa, ja veden näkösyvyys vaihtelee noin 0,5–1 metrin välillä.

Kalastus

Köyliönjärvi on kiinnostava kalastuskohde niin avovesikaudella kuin talvellakin. Järveen kätkeytyy esimerkiksi haukia, ahvenia, kuhia ja lahnoja.

Kevätkaudella Köyliönjärvestä voi tavoittaa esimerkiksi suuria haukia. Kesällä vesien lämmetessä sinileväkukinnot voivat hankaloittaa kalastusta, mutta samaan aikaan järven pintavesistä voi tavoittaa myös kuhia. Onkijalle Köyliönjärvi voi tarjota runsain mitoin särkikaloja, kuten lahnaa ja suutaria. Talvella Köyliönjärvestä voi pilkillä löytää pannukarkeita ahvenia.

Taukopaikkoja järvellä

Köyliönjärven rannalla sijaitsee kaksi laavua. Pappilan laavu sijaitsee Pappilantien päässä Kepolan kylässä. Pispan laavu sijaitsee Pispantien päässä Vinnarin kylässä, jossa on myös veneenlaskupaikka.