Opaskoulutusta Harjureitillä SIIRRETTY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN

Matkailuoppaille on tarjolla lisäkoulutusta HARJUREITILLÄ – www.harjureitti.fi

PÄIVÄMÄÄRÄ AVOIN

klo 12 -16 kokoonnutaan Harjureitin ja Alastaron moottoriradan tuntumaan Koivuniemen tilan mökille sekä Virttaan kylälle. Osoite: Mikankuja 8, 32560 Loimaa.

Klo
12:00 – 12:30 Tulokahvit ja esittäytyminen sekä Koivuniemen tilan matkailutoiminta, Timo Mäkelä

12:30 – 13:00 Alastaron moottoriradan toiminta ja Alastaro Golf, lyhyet esittelyt, esittelijät vielä avoinna

13:00 – 14:30 Harjureitin luonto ja retkeily harjulla, Erkki Kallio, luonto-opas ja luontovalokuvaaja
Luennon lopuksi lyhyt 15 min pistäytyminen maastossa ihan muutaman kymmenen metriä päässä sijaitsevalla Harjureitillä.

14:45 – Tauko ja siirtyminen Virttaan kyläyhdistyksen tiloihin – kokoonnutaan kyläkoulun pihalle eli Virttaanraitti 113, 32560 Virttaa.

15:00 – 16:00 Virttaan kylä, iltapäiväkahvit ja kyläyhdistyksen & kylän toiminta,
esittelijöinä kyläyhdistyksen aktiivit – Virttaan kylän historia, kyläkoulu, kyläyhdistys, kirkko, yrittäjät , yms. toiminta kylän alueella.

Koulutuksen järjestää Outdoor Leader-hankkeiden toimintana yhdessä Leader Jokivarsikumppanit ja Leader Pyhäjärviseutu.

Koulutus on avoin kaikille, osallistumismaksu 8 €/ henkilö (sis. kahvit ja luennot, esittelyt) laskutetaan sitten kerralla kaikki Harjureitin opaskoulutusten päätyttyä.
Ilmoittautuminen Taina Simolalle, taina.simola@jokivarsi.org tai puh. 0440251521 (myös WhatsApp).

MINKÄLAISTA KOULUTUSTA ON TARJOLLA?

Outdoor Leader-hankkeiden puitteissa on tarjolla erityisesti lähialueen matkailuoppaille suunnattua lisäkoulutusta, jossa keskistytään Harjureittiin ja sen luomiin mahdollisuuksiin luontomatkailupalvelujen tarjoamisessa. Mutta vaikka et olisi virallisesti koulutuksen saanut matkailuopas tai olet esim. koulutettu eräopas tai muutoin innokas viemään ryhmiä Harjureitille jatkossa, niin voit myös osallistua mukaan tähän koulutukseen.

Aloitamme Harjureitin perusasioista – eli alueen historiasta, reittien hallinnoinnista, yhteistyöstä ja ainutlaatuisen harjuluonnon ominaisuuksista. Jatkamme koulutusta pitkin kevättä ja kesää (ilmoitetaan seuraavien kertojen aikataulu myöhemmin) tutustuen reitteihin tarkemmin, mitä palveluita alueella on olemassa, miten ne toimivat ja miten syntyisi lisää luontevaa yhteistyötä olemassa olevien palvelujen tarjoajien kesken ja onko tarvetta lisäpalveluille ja minkälaisia palveluita voisi tarjota lisää.  Avoimesti yhteistyöllä on tarkoitus saada markkinoitua Harjureittiä yhä paremmin, innostaa uusia kävijöitä alueelle ja siten kaikille lisää matkailusta toimeentuloa.

MIKÄ ON OUTDOOR LEADER – HANKE ?

Koulutuksen järjestää Leader Jokivarsikumppanien ja Leader Pyhäjärviseudun hallinnoima kansainvälinen Outdoor Leader-hanke, joiden tavoitteena on lisätä kylien ja muiden toimijoiden ylläpitämien retkeilyreittien ja ulkoilualueiden käyttöä ja palveluita. Luontomatkailulla on nyt nostetta, retket ja luonto ovat nostaneet suosiotaan kaiken aikaa. Lähimatkailu on suosittu koko perheen harrastus, retkeilyreiteille ja erilaisille palveluille on kysyntää. Harjureitti luo erinomaiset olosuhteet ryhmäretkien järjestämiseen ja erilaisiin ulkoilutapahtumiin.  Palvelutarjontaa on hyvä laajentaa uusilla palveluilla, siten myös olemassa olevat palveluntarjoajat saavat lisää asiakkaita.

Outdoor Leader-hankkeessa tehdään luontomatkailun yhteistyötä Lounais-Suomessa kuuden (6) Leader-ryhmän alueella ja sen lisäksi hankkeen yhteistyökumppaneita ovat yksi (1) Leader-ryhmä Etelä-Pohjanmaalta eli Leader Aisapari sekä kaksi (2) Leader-ryhmää Ruotsista eli Leader Sjuhärad Boråsin läheltä ja Leader MittSkåne keskeltä eteläistä Ruotsia Skånesta. 

Lisätietoja Outdoor Leader-hankkeista:

Leader Jokivarsikumppanit (Loimaan seutu + Somero) www.jokivarsi.org   / Taina Simola – taina.simola@jokivarsi.org

Leader Pyhäjärviseutu ( Säkylä ja Eura) www.pyhajarviseutu.fi   / Rauni Halonen – rauni.halonen@pyhajarviseutu.fi