Opaskoulutusta Harjureitillä keskiviikkona 19.8.2020 ja lauantaina 22.8.2020

Matkailuoppaille on tarjolla lisäkoulutusta HARJUREITILLÄ – www.harjureitti.fi

19.8.2020 ja 22.8.2020

Nyt jatketaan ja seuraavat koulutukset ovat:

KESKIVIIKKONA 19.8.2020 klo 18-20, paikkana Vampulan ulkoilumaja – Harjuntie 407, 32610 Vampula on tarkka osoite.

Klo

18:00                                          Tulokahvit ja osallistujat esittäytyvät lyhyesti

18:15 – 19:30                            Harjureitin luonto ja retkeily harjulla, luonto-opas ja luontokuvaaja  Erkki Kallio kertoo sanoin ja kuvin ainutlaatuisesta harjuluonnosta Säkylän ja Virttaan alueilla.

19:30  – 20:00                            Piipahdus ja ulkoilu läheisellä harjureitillä.

                                                    Tilaisuus päättyy.

LAUANTAINA 22.8.2020 klo 9 – 14:30 – Paikkana ensin aamukahvilla Virttaalla Siilinpesä, sitten luontoliikuntaa eli Harjureitti opastettuna. Luonto-opas Erkki Kallio opastaa ja tutustutaan eri kohteisiin Harjureitillä ja lähituntumassa.

klo 9 – 9:45                                Aamukahvi klo 9 alkaen Siilinpesällä ja kuullaan tarinaa Virttaan kylästä lyhyesti. Siilinpesälläkin on uudet omistajat ja se valittiin Iltasanomien äänestyksessä parhaimpien taukopaikkojen joukkoon.

klo 9:45                                      Siirtyminen Harjureitille kohteisiin – Erkki Kallio kertoo tarkemman suunnitelman, mutta varustaudutaan mukavalla retkeilyyn sopivalla vaatetuksella ja jalkineilla.

klo 10 – 13:00                           Harjureitillä liikutaan ja kuljetaan, tutustutaan alueeseen.

klo 13:00                                    Siirtyminen Alastaron Moottoriradan tuntumaan . Moottoriradan Mökkikylä/ Koivuniemen tilan palvelut, iltapäiväkahvittelua ulkona.

Lyhyessä esittelyssä myös Alastaron Moottoriradan ja Golfin palvelut ja tapahtumat.

klo 14:15                                    Tilaisuus päättyy.

Koulutukset järjestää yhdessä Leader Jokivarsikumppanit ja Leader Pyhäjärviseutu Outdoor Leader-hankkeiden toimintana.

Koulutuksen järjestää Outdoor Leader-hankkeiden toimintana yhdessä Leader Jokivarsikumppanit ja Leader Pyhäjärviseutu.

Koulutus on avoin kaikille, osallistumismaksu 8 €/ henkilö (sis. kahvit ja luennot, esittelyt) laskutetaan sitten kerralla kaikki Harjureitin opaskoulutusten päätyttyä.
Ilmoittautuminen Taina Simolalle, taina.simola@jokivarsi.org tai puh. 0440251521 (myös WhatsApp).

MINKÄLAISTA KOULUTUSTA ON TARJOLLA?

Outdoor Leader-hankkeiden puitteissa on tarjolla erityisesti lähialueen matkailuoppaille suunnattua lisäkoulutusta, jossa keskistytään Harjureittiin ja sen luomiin mahdollisuuksiin luontomatkailupalvelujen tarjoamisessa. Mutta vaikka et olisi virallisesti koulutuksen saanut matkailuopas tai olet esim. koulutettu eräopas tai muutoin innokas viemään ryhmiä Harjureitille jatkossa, niin voit myös osallistua mukaan tähän koulutukseen.

Aloitamme Harjureitin perusasioista – eli alueen historiasta, reittien hallinnoinnista, yhteistyöstä ja ainutlaatuisen harjuluonnon ominaisuuksista. Jatkamme koulutusta pitkin kevättä ja kesää (ilmoitetaan seuraavien kertojen aikataulu myöhemmin) tutustuen reitteihin tarkemmin, mitä palveluita alueella on olemassa, miten ne toimivat ja miten syntyisi lisää luontevaa yhteistyötä olemassa olevien palvelujen tarjoajien kesken ja onko tarvetta lisäpalveluille ja minkälaisia palveluita voisi tarjota lisää.  Avoimesti yhteistyöllä on tarkoitus saada markkinoitua Harjureittiä yhä paremmin, innostaa uusia kävijöitä alueelle ja siten kaikille lisää matkailusta toimeentuloa.

MIKÄ ON OUTDOOR LEADER – HANKE ?

Koulutuksen järjestää Leader Jokivarsikumppanien ja Leader Pyhäjärviseudun hallinnoima kansainvälinen Outdoor Leader-hanke, joiden tavoitteena on lisätä kylien ja muiden toimijoiden ylläpitämien retkeilyreittien ja ulkoilualueiden käyttöä ja palveluita. Luontomatkailulla on nyt nostetta, retket ja luonto ovat nostaneet suosiotaan kaiken aikaa. Lähimatkailu on suosittu koko perheen harrastus, retkeilyreiteille ja erilaisille palveluille on kysyntää. Harjureitti luo erinomaiset olosuhteet ryhmäretkien järjestämiseen ja erilaisiin ulkoilutapahtumiin.  Palvelutarjontaa on hyvä laajentaa uusilla palveluilla, siten myös olemassa olevat palveluntarjoajat saavat lisää asiakkaita.

Outdoor Leader-hankkeessa tehdään luontomatkailun yhteistyötä Lounais-Suomessa kuuden (6) Leader-ryhmän alueella ja sen lisäksi hankkeen yhteistyökumppaneita ovat yksi (1) Leader-ryhmä Etelä-Pohjanmaalta eli Leader Aisapari sekä kaksi (2) Leader-ryhmää Ruotsista eli Leader Sjuhärad Boråsin läheltä ja Leader MittSkåne keskeltä eteläistä Ruotsia Skånesta. 

Lisätietoja Outdoor Leader-hankkeista:

Leader Jokivarsikumppanit (Loimaan seutu + Somero) www.jokivarsi.org   / Taina Simola – taina.simola@jokivarsi.org

Leader Pyhäjärviseutu ( Säkylä ja Eura) www.pyhajarviseutu.fi   / Rauni Halonen – rauni.halonen@pyhajarviseutu.fi