Opaskoulutusta Harjureitillä pe 7.2.2020 klo 12-18

Matkailuoppaille on tarjolla lisäkoulutusta HARJUREITILLÄ – www.harjureitti.fi

Kokoonnumme Outdoor Leader-hankkeiden järjestämään koulutukseen kevään-kesän 2020 aikana noin 4-5 kertaa, ensimmäinen kerta perjantaina 7.2.2020 klo 12-18, paikkana Virttaan Erä-Veikkojen metsästysmaja, osoite on: Säkyläntie 215, 32560 Loimaa.

Ohjelmassa pe 7.2.2020:

klo 12 – 12:30 Tulokahvit ja osallistujien esittäytyminen, Virttaan Erä-Veikkojen metsästysmajan ja toiminnan lyhyt esittely

12:30 – 13:00 Harjureitin historiaa ja nykypäivää yrittäjän näkökulmasta, Esa Lähteenmäki, reitin perustaja ja yrittäjä/ Toimintaloma Oy


13:00 – 13:45 Harjureitin palvelut, reittien hallinto, huolto, yhteistyö alueen toimijoiden kanssa , Lauri Parviainen, Säkylän kunta, liikuntatoimi ja Tarja Lähdemäki, Loimaan kaupunki, liikuntatoimi


13:45 – 14:15 Tauko ja välipalaa

14:15 – 16:00 Säkylän ja Virttaan harjujen ainutlaatuinen luonto, valokuvaaja, luontokirjailija Tuomo Hurme esittelee kuvin ja sanoin Harjureitin ympäröivää luontoa.

16:00 – 18:00 Mahdollisuus ulkoiluun lähireiteillä ja saunomiseen Virttaan Erä-Veikkojen majalla.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 5.2.2020 mennessä! Sähköpostitse taina.simola@jokivarsi.org tai puh. 044 0251521 (myös WhatsApp). Ilmoita myös mahdolliset ruokaan liittyvät erityisasiat. Tähän tilaisuuteen on osallistumismaksu 8 € / osallistuja, sisältäen koulutuksen ja tarjoilut.

MINKÄLAISTA KOULUTUSTA ON TARJOLLA?

Outdoor Leader-hankkeiden puitteissa on tarjolla erityisesti lähialueen matkailuoppaille suunnattua lisäkoulutusta, jossa keskistytään Harjureittiin ja sen luomiin mahdollisuuksiin luontomatkailupalvelujen tarjoamisessa. Mutta vaikka et olisi virallisesti koulutuksen saanut matkailuopas tai olet esim. koulutettu eräopas tai muutoin innokas viemään ryhmiä Harjureitille jatkossa, niin voit myös osallistua mukaan tähän koulutukseen.

Aloitamme Harjureitin perusasioista – eli alueen historiasta, reittien hallinnoinnista, yhteistyöstä ja ainutlaatuisen harjuluonnon ominaisuuksista. Jatkamme koulutusta pitkin kevättä ja kesää (ilmoitetaan seuraavien kertojen aikataulu myöhemmin) tutustuen reitteihin tarkemmin, mitä palveluita alueella on olemassa, miten ne toimivat ja miten syntyisi lisää luontevaa yhteistyötä olemassa olevien palvelujen tarjoajien kesken ja onko tarvetta lisäpalveluille ja minkälaisia palveluita voisi tarjota lisää.  Avoimesti yhteistyöllä on tarkoitus saada markkinoitua Harjureittiä yhä paremmin, innostaa uusia kävijöitä alueelle ja siten kaikille lisää matkailusta toimeentuloa.

MIKÄ ON OUTDOOR LEADER – HANKE ?

Koulutuksen järjestää Leader Jokivarsikumppanien ja Leader Pyhäjärviseudun hallinnoima kansainvälinen Outdoor Leader-hanke, joiden tavoitteena on lisätä kylien ja muiden toimijoiden ylläpitämien retkeilyreittien ja ulkoilualueiden käyttöä ja palveluita. Luontomatkailulla on nyt nostetta, retket ja luonto ovat nostaneet suosiotaan kaiken aikaa. Lähimatkailu on suosittu koko perheen harrastus, retkeilyreiteille ja erilaisille palveluille on kysyntää. Harjureitti luo erinomaiset olosuhteet ryhmäretkien järjestämiseen ja erilaisiin ulkoilutapahtumiin.  Palvelutarjontaa on hyvä laajentaa uusilla palveluilla, siten myös olemassa olevat palveluntarjoajat saavat lisää asiakkaita.

Outdoor Leader-hankkeessa tehdään luontomatkailun yhteistyötä Lounais-Suomessa kuuden (6) Leader-ryhmän alueella ja sen lisäksi hankkeen yhteistyökumppaneita ovat yksi (1) Leader-ryhmä Etelä-Pohjanmaalta eli Leader Aisapari sekä kaksi (2) Leader-ryhmää Ruotsista eli Leader Sjuhärad Boråsin läheltä ja Leader MittSkåne keskeltä eteläistä Ruotsia Skånesta. 

Seuraava suomalainen kaikkien yhteinen Outdoor Leader-tapahtuma on BikeMenu-pyöräilyseminaari Korppoossa 28.-29.2.2020.  Seminaari on nyt jo täynnä, varapaikoille otetaan vielä ilmoittautumisia.

Samoin yhteistä kansainvälistä ohjelmaa on Outdoor Leader-hankkeiden osalta tulossa keväällä eli vierailu ja opintoretki Ruotsiin Skåneen 22.- 27.4.2020. Matkaohjelma julkaistaan myöhemmin. Opintoretkelle lähdetään yhteisellä bussilla.

Lisätietoja Outdoor Leader-hankkeista:

Leader Jokivarsikumppanit (Loimaan seutu + Somero) www.jokivarsi.org   / Taina Simola – taina.simola@jokivarsi.org

Leader Pyhäjärviseutu ( Säkylä ja Eura) www.pyhajarviseutu.fi   / Rauni Halonen – rauni.halonen@pyhajarviseutu.fi