Kunnat ja alue

Euran kunta

Eura on runsaan 12 000 asukkaan kunta eteläisessä Satakunnassa. Eura on esihistorialtaan yksi Suomen merkittävimmistä kunnista. Poikkeuksellisen runsaat, erityisesti rautakautiset löydöt tekevät kuntaa tunnetuksi ympäri maailmaa. Matkailijalle on tarjolla monia tapoja tutustua alueen pitkään historiaan, tutustu tarjontaan täällä.

Myös Euran teollinen historia on poikkeuksellinen: Kauttualle perustettiin rautaruukki jo vuonna 1689. Antti Ahlström osti rautatehtaan vuonna 1873 ja käynnisti sahan, sittemmin raudanjalostus on vaihtunut paperin ja pakkausten valmistamiseen. Nykyään Kauttuan Ruukinpuistossa voi tutustua Kauttuan teolliseen perintöön ja kulttuuriympäristöön, mm. Alvar Aallon suunnittelemiin asuntoihin ja sauna- ja pesularakennukseen.

Osoite visiteura.fi ohjaa myös tälle sivustolle.

Säkylän kunta

Säkylä on runsaan 7000 asukkaan kunta Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajalla. Matkailijaa alueella odottaa mm. Säkylän Pyhäjärvi, joka on valittu sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen maakuntajärveksi. Pyhäjärven aallot huuhtovat Säkylän, Euran sekä Pöytyän Yläneen rantoja. Säkylä tunnetaan muun muassa Porin Prikaatin varuskunnasta ja elintarviketeollisuudesta.

Säkylän Köyliön alueelta tunnetaan yksi Suomen tunnetuimmista legendoista, jossa talonpoika Lalli surmasi piispa Henrikin Köyliönjärven jäällä.

Osoite visitsakyla.fi ohjaa myös tälle sivustolle.

Pöytyän Yläne

Pöytyän kunnan Yläneen alue sijaitsee sijaitsee Pyhäjärven eteläosassa Varsinais-Suomen maakunnassa. Yläneen alue ulottuu Pyhäjärven rannoilta aina Kurjenrahkan kansallispuistoon asti. Yläne tunnetaan muun muassa Valasrannan tanssilavasta ja hyvistä retkeilymahdollisuuksista.