Kulttuuri

Alueen kulttuuritarjonta yllättää matkailijan monipuolisuudellaan!

Kauttuan Ruukinpuistosta löydät upeat Alvar Aallon kohteet ja idyllisen ruukkimiljöön. Alueella on monipuolisia kesätapahtumia ja näyttelyitä.

Euran elävä esihistoria näyttäytyy alueella vahvasti. Voit tutustua siihen niin opastuskeskus Nauravassa lohikäärmeessä, viikinkikylässä Härkänummella kuin kiertämällä muinaismuistoalueita omatoimisesti tai ryhmän kanssa. Olet varmasti kuullut myös Lallin legendasta! Lähde siis aikamatakalle Suomen esihistoriaan.

Alue on tunnettu myös persoonallisista taiteilijakodeista sekä taidenäyttelyistä. Näyttelytilat löydät listattuna museot ja näyttelyt -osiosta.

Pyhäjärviseudulla järjestetään monipuolisia tapahtumia kaikenikäisille – ympäri vuoden. Vuosi alkaa mm. Euran perinteikkäällä Lasten tammikuulla ja keväällä Sanat! -kirjallisuustapahtuma valtaa Kauttuan Ruukinpuiston. Säkylässä kesä avataan Kaislikossa kuhisee -tapahtumassa, Sydänmaan kylässä tervatapahtuma kokoaa koko perheen perinteiden äärelle ja kesäteatteritarjonta pyörii koko sydänkesän ajan!  Löydä lisää tapahtumakalenterista!