Opastettu bussiretki Pyhäjärven ympäri 10.6.

Lähde mukaan bussiretkelle Pyhäjärven ympäri 10.6.2016. Retkellä sinua opastavat asiantuntevat matkailuoppaat, joilla on hallussa niin Pyhäjärven faktat kuin historian havinat ja kiehtovat paikallistarinat. Samana päivänä vietetään Suomessa Avoimet Kylät ja Suomi100 -tapahtumia, joten retken erityispaino on Pyhäjärven alueella kylätoiminnan esittelyssä.

Bussin kyytiin pääsee Euran Kauttualta, Säkylän kirkolta, Yläneen kirkolta sekä tarvittaessa reitin varrelta.

Aikataulu

klo 8.30 EURA Kauttuan koulun pihalta bussi starttaa ja kulkee Rantatietä kohti Säkylää.

klo 9.00 SÄKYLÄ Mukaan pääsee Säkylän kirkon P-paikalta. Matka jatkuu pienellä kierroksella Katinhännässä ja edelleen Pyhäjärven rantatietä Pyhäjoen kautta Yläneelle.

klo 9.30 YLÄNE Mukaan reissuun pääsee Yläneen kirkon P-paikalta. Kierros Yläneen kirkonkylällä ja matka jatkuu Valasrannalle Pyhäjärven rantaan.

klo 10.00–10.30 VALASRANNAN tanssilava ja kahvit Ansa-kahvilassa. Tarinat Pyhäjärvestä jatkuvat ja siirtyminen bussilla eteenpäin. Piipahdus Sieravuoressa ja siitä jatketaan edelleen rantatietä Mannilaan.

klo 11.00–12.30 MANNILA, jossa kohteena Anitta ja Esa Valtolan pihapuutarha sekä Anittan Hattuateljee, jossa voitte tehdä käsityöostoksia. Nautimme myös kyläyhdistyksen valmistaman keittolounaan (tarjolla kalakeittoa tai kana/kasviskeittoa lisukkeineen). Samassa pihapiirin läheisyydessä Mannilan museot ja kuulemme tarinaa Mannilan kylästä. Matka jatkuu kohti Euraa Pyhäjärveä kiertäen ja tarinoiden Euran keskustan kautta kohti Kauttuaa.

klo 13.00–13.40 Euran Kauttuan kyläyhdistyksen KYLÄTALO KIRJALA, jossa kuulemme tarinaa Kauttuan kylän toiminnasta ja nautimme kahvit leivonnaisen kera. Jatkamme viereiseen Kauttuan Ruukinpuistoon.

klo 13.45 KAUTTUAN RUUKINPUISTO, jossa paljon Eura-päivän tapahtumia ja tutustumista Ruukinpuistoon. Ostosmahdollisuuksia ja innokkaimmat voivat myös vierailla Alvar Aallon suunnittelemassa Terassitalossa (huom. pääsymaksu 5 €). Alppiruusu-puistokin kukkii Ruukinpuistossa ehkä juuri tuolloin parhaimmillaan (Pyhäjärvi-instituutin pihamaan viereisessä metsikössä).

klo 14.30 Lähtö kohti Säkylää.

klo 14:45 Paluu Säkylään ja klo 15.00 Paluu Yläneelle Pyhäjärven rantoja ajellen ja oppaiden tarinoita kuunnellen.

Retken hinta on 20,-/hlö, sisältäen opastetun bussikierroksen, pääsyn kohteisiin, lounaan ja kahdet kahvit. Ilmoittautuminen retkelle 3.6.2017 mennessä jussi.aaltonen@pyhajarviseutu.fi tai puh. 044 971 4553. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mistä tulet mukaan ja myös mahdollisesta ruokavaliostasi.

Retken järjestävät seudun auktorisoidut matkailuoppaat ja opaskurssilaiset yhteistyössä Säkylän Pyhäjärven alueen luontomatkailuhankkeen kanssa.