Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Viikinkipäivä Eurassa

21.8.2021 11:0015:00

Ilmainen

Lauantaina 21.8.2021 klo 11-15 järjestetään koko perheen Viikinkipäivä-tapahtuma Eurassa. Tapahtumapaikkana on Esihistorian opastuskeskus Nauravan lohikäärmeen piha-alue ja sisätilat. Tapahtumassa on mm. luento, opastettuja kierroksia näyttelytilassa sekä torimyyntiä.

Opastuskeskuksen näyttelyt käsittelevät viikinkiajan Euraa sekä hiljattain auennut uusi näyttely rautakauden naiskuvia. Päivän aikana voi tutustua opastetusti näyttelyihin (klo 11 sekä 13). Kierroksille otetaan 10 henkeä per kierros, paikka varattava etukäteen: https://www.mmanual.com/ilmoittautuminen/eura/html/default.asp. Opastettu kierros käsittelee arjen elämää tuhat vuotta sitten. Näyttelytilassa voi myös kokeilla lautanauhan kutomista ja kankaan valmistusta pystykangaspuilla oppaan johdolla. Näyttelyt ovat avoinna klo 17 asti.

Klo 11-13 välisenä aikana on mahdollisuus valmistaa spiraalisormus korumuotoilija Annaleena Soinin opastuksella pientä materiaalimaksua vastaan. Klo 12 on tutkija Ulla Moilasen luento rautakauden naisista ja naiskuvista. Luennolle mahtuu rajallinen määrä osallistujia, paikka varattava etukäteen: https://www.mmanual.com/ilmoittautuminen/eura/html/default.asp

Myynnissä olevat tuotteet ovat viikinkiajan hengen mukaisia. Myynnissä on mm. luu- ja sarvitöitä, koruja, saviastioita, villalankoja sekä sepän tuotteita. Myyntipaikkoja voi vielä tiedustella Esihistorian opastuskeskuksesta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sisäänpääsyä rajoitetaan koronarajoitusten mukaisesti. Tapahtuman järjestää Euran kunnan kulttuuripalvelut. Muutokset mahdollisia.

Tiedot

Päivämäärä:
21.8.2021
Aika:
11:00 – 15:00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
www.eura.fi/naurava

Järjestäjä

Euran kunta
Puhelin:
02 839 901
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme
Eurantie 18
Eura, 27510 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
044 422 4826
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto