Art hall TaidehAlli and Sofia’s room

In an art hall TaidehAlli you can visit an art exhibition of local artist Raija Ääri in idyllic milieu. Themes of paintings vary from nature to landscapes and Finnish myths and tales. In addition to art you can find children’s books of rhyming poets where trolls and fairies adventure.

Adjacent to art hall you can find Sofia’s room which is an interior of past displaying the life story of Ms. Sofia Vätti (1877-1961) from Säkylä municipality. Sofia was not an ordinary woman of her own time as the letters, recipies, post cards, textiles and other artifacts on display show us. She was well educated and sofisticated woman and skilled artisan who sewed all her clothes herself, weaved fabrics and ordered fashion magazines all the way from Paris. She was also well known for her cooking skills and often treated her friends with fine cookings.

Raija Ääri also arranges home concerts and accepts groups on request. This is an opportunity to have a sneak peek in a local home and piece of history of Säkylä municipality.

Open by appointment. Raija Ääri, tel. +358 50 525 5854.

Rantatie 381, Säkylä.

Taidehalli ja Sofian huone

Taitelija Raija Äärin taidetta esillä TaidehAllissa viehättävässä vanhan ajan miljöössä. Tauluja on moneen makuun ja niissä esiintyvät sekä maisemat, luonto että suomalaiset tarut ja mystiikka. Lisäksi Äärillä on riimirunokirjoja, joissa seikkailevat perinteiset suomalaiset keijut , maahiset ja peikot. Kirjojen kautta lapset voivat tutustua vanhoihin satuhahmoihin ja riimien kautta tekstit auttavat lukemaanoppimisessa.

Taidehallin yhteydessä on Sofian huone, joka esittelee säkyläläisen Sofia Vätin (1877-1961) elämäntarinaa aitojen kirjeiden, kirjoitusten, tekstiilien ja muiden esineiden kautta. Sofia oli omana aikanaan poikkeuksellisen sivistynyt ja oppinut nainen, josta osoituksena on runsasta kirjeenvaihtoa ja kirjoituksia. Hän oli myös taitava käsityöihminen ja ompeli kaikki vaatteensa itse, kutoi kankaita ja tilasi muotilehtiä aina Pariisista asti. Muodin lisäksi Sofia kestitsi mielellään ystäviään ja hänet tunnettiinkin etevänä pitokokkina.

Raija Ääri järjestää myös kotikonsertteja ja vastaanottaa ryhmiä. Tässä on mainio mahdollisuus päästä kurkistamaan paikalliseen kotiin ja palaan Säkylän historiaa.

Vierailut sopimuksen mukaan. Raija Ääri, puh. 050 525 5854.

Rantatie 381, Säkylä.