Taidehalli ja Sofian huone

Taitelija Raija Äärin taidetta esillä TaidehAllissa viehättävässä vanhan ajan miljöössä. Tauluja on moneen makuun ja niissä esiintyvät sekä maisemat, luonto että suomalaiset tarut ja mystiikka. Lisäksi Äärillä on riimirunokirjoja, joissa seikkailevat perinteiset suomalaiset keijut , maahiset ja peikot. Kirjojen kautta lapset voivat tutustua vanhoihin satuhahmoihin ja riimien kautta tekstit auttavat lukemaanoppimisessa.

Taidehallin yhteydessä on Sofian huone, joka esittelee säkyläläisen Sofia Vätin (1877-1961) elämäntarinaa aitojen kirjeiden, kirjoitusten, tekstiilien ja muiden esineiden kautta. Sofia oli omana aikanaan poikkeuksellisen sivistynyt ja oppinut nainen, josta osoituksena on runsasta kirjeenvaihtoa ja kirjoituksia. Hän oli myös taitava käsityöihminen ja ompeli kaikki vaatteensa itse, kutoi kankaita ja tilasi muotilehtiä aina Pariisista asti. Muodin lisäksi Sofia kestitsi mielellään ystäviään ja hänet tunnettiinkin etevänä pitokokkina.

Raija Ääri järjestää myös kotikonsertteja ja vastaanottaa ryhmiä. Tässä on mainio mahdollisuus päästä kurkistamaan paikalliseen kotiin ja palaan Säkylän historiaa.

Vierailut sopimuksen mukaan. Raija Ääri, puh. 050 525 5854.

Rantatie 381, Säkylä.